leren loslaten dagworkshop Jan Bommerez

transformatie werkt van binnenuit

een videoverhaal met Jan Bommerez

Wat heb ik een rust gekregen na het volgen van de workshop Leren Loslaten in Herwijnen. Alsof alles op z'n plek is gevallen. Een echt kadootje! Bedankt nogmaals. 

Ingrid Hartman, 22 juli 2015 (een maand na de workshop)

___________________________________________________

DATA VOORJAAR 2017 VOOR LEREN LOSLATEN

Hou er aub rekening mee dat er geen loslaatworkshops zullen zijn in juni, juli, augustus, september en december. Er is in juni 1 uitzondering: 18 juni in Roden, Groningen - aanmelden voor 18 juni kan hier. Misschien komt Jan in oktober of november naar Europa. Dat staat nog niet vast. De data in mei (en 1 uitz. in juni) zijn dus wat er nu nog zeker zal plaatsvinden.

Op 6 mei in 'Het Centrum van Alphen' te Alphen a/d Rijn is de eerste loslaatworkshop van de maand mei gepland. 

Op 13 mei gaat 'Leren loslaten' door in Nijkerk in De Schakel (op loopafstand van het station).

Op 20 mei zijn we weer in de prachtige Volmolen in Riethoven (bij Eindhoven) - ook goed bereikbaar vanuit Antwerpen.

Op 21 mei is de volgende workshop in Leusden op landgoed ISVW

Alle data zijn sessies voor particulieren en gericht op persoonlijke groei. Een van de bovenstaande videos gaat over organisaties maar dat is niet de focus van de workshop 'Leren loslaten'...

De investering voor deelname bedraagt telkens €100,- voor de workshop, plus €35,- voor het dagarrangement inclusief een gezonde lunch (samen 135,- euro). Dat is een particulierprijs. Je kunt aan de deur betalen tijdens de registratie vanaf 09.30 uur. Er kan jammer genoeg niet gepind worden. Het dagarrangement is niet optioneel. Wij zijn dat bedrag aan het conferentieoord verschuldigd voor het aantal deelnemers in de zaal. Als je dieetwensen hebt geven we dat wel door. Nogmaals voor alle duidelijkheid: dit is een workshop voor particulieren. We krijgen daar soms vragen over wegens een van de videos op deze website die over emoties in organisaties gaat.

___________________________________________________

Echt transformerend! En dat in 1 dag...

Elsa van der Drift (bij de nominatie voor de Passie Top 500)

___________________________________________________

Over Leren Loslaten

De FLOW-staat is onze natuurlijke staat, dat kun je goed zien bij kinderen. FLOW is een manier van leven waarbij je jezelf helemaal overgeeft aan wat je doet, waarin je constant loslaat en daarom moeiteloos mee kunt stromen met de levensstroom. Dit zorgt volgens FLOW-onderzoeker Mihaly Csikszentmihalyi voor het spontaan verschijnen van plezier en creativiteit in het leven. FLOW is een staat van “no-mind” waarbij je voortdurend het verleden loslaat en het geluk van het moment binnenlaat. Onze oude overlevingshersenen vinden dat echter maar niets. Die willen vasthouden aan het verleden 'als referentie voor later'. Ze willen ook controle over de stroom. En juist daarom zorgen ze voor stress in ons systeem. Je kunt de levensstroom niet onder controle krijgen. Je kunt alleen managen hoe jij erop reageert (of niet).

Iedereen die ‘reactieve bagage’ meedraagt in het leven heeft meer moeite om levensenergie en creatieve inspiratie toe te laten. Dat is erg zonde en daarom is leren loslaten meer dan de moeite waard. Dit doe je niet met je verstand; het is iets wat je alleen kunt toelaten. Het spontaan en natuurlijk laten gebeuren, net zo onbewust en natuurlijk als ademen.

Loslaten is iets wat mensen van nature kunnen, maar vaak verleerd zijn door alle ervaringen in het leven. Je kunt de kunst van het loslaten weer terug krijgen met een beproefde methode die je leert te werken met je bewustzijn en je gevoelslichaam, in plaats van te werken met je drukke geest. Onze blokkades die het loslaten tegenwerken bevinden zich namelijk in het gevoelslichaam. Vanuit deze blokkades is de “bezige overlevingsmind” ontstaan die ons constant in beweging of zelfs in onrust houdt. De methode die we tijdens deze workshop aanleren helpt om deze blokkades op te heffen, zodat de geest weer tot rust kan komen. Met deze methode bereik je veel sneller je doel dan met allerlei mind-technieken. Deelnemers zijn vooral blij met de kracht, de eenvoud en toepasbaarheid van wat ze leren:

'Een geweldige ervaring en nieuwe inzichten waar ik mee verder kan!!' Pieter Gerrits

PS Rechts op deze pagina kun je 'Minder Moeten Meer FLOW' bestellen als je meer wenst te weten over FLOW...

Aanmelden


Video's over loslaten

Artikelen over loslaten


Meer Dagworkshops van Jan Bommerez:
http://moeitelooslerenleven.com


Minder moeten, meer FLOW

Klik op de afbeelding om te bestellen via Bol.com